Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Százezer forintért ölte meg a szomszédját

nepszava.hu|2018. febr 11. 11:22
[A+ A-]

A pécsi törvényszéken jövőhéten tárgyalják annak a férfinak az ügyét, aki nyereségvágyból ölte meg korábbi szomszédját egy fejszével - írja a Bors.

K. Zs. és az idős, német állampolgárságú férfi egy baranyai faluban éltek egymás szomszédságában. A sértett két alkalommal megbízta a vádlottat kisebb, ház körüli munkák elvégzésével. 2016. május közepén a férfi berúgott, és az esti órákban az az ötlete támadt, hogy meglopja szomszédját: a fűnyíróra vagy más műszaki cikkekre fájt a foga.

Fel is készült, ha a szomszéd ellenállna, egy fejszével indult útnak. Elérte a melléképületet, ám a német úr megzavarta. A ház előterében érte utol a bácsit a támadó, és hátulról fejbe vágta a fejsze fokával. Az ütéstől az idős férfi a földre került, és még fekve is lesújtott rá támadója.

A gyilkos 22 ezer forintot zsákmányolt, Pécsen töltötte az utcán az éjszakát, majd másnap az első busszal hazament és lefeküdt.

Hajnalban azonban eszébe jutott, hogy a fejszét otthagyta, ezért visszament, tisztítószert és rongyot vitt magával, a tárgyakat letörölte, és biztos, ami biztos ellopott még körülbelül 100 ezer forint értékű vagyontárgyat. A vádlott a fejsze nyelét elégette, annak fokát és az ellopott ingóságokat hátizsákba rakta, és egy ismerősének házánál található kútba dobta, ahol a nyomozó hatóság házkutatás során azokat megtalálta.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!