Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Súlyos vonatbaleset Ausztriában - Egy ember meghalt, 22-en sérültek (videó)

nepszava.hu|2018. febr 12. 15:15, frissítve: 2018. febr 12. 18:56
[A+ A-]

FOTÓ: ERWIN SCHERIAU / APA / AFP

Niklasdorf mellett hétfőn 12:45 körül ütközött két személyvonat, írja a Voralberg Online. Egy nő meghalt, 22-en megsérültek, köztük három gyerek. A mentési munkálatok fél háromra véget értek, összesen nagyjából 60 embert kellett kimenteni a roncsok közül, közölte a rendőrség szóvivője, Markus Lamb az APA ausztriai hírügynökséggel. A sérülteket a közeli kórházakban helyezték el. A baleset oka még nem ismert, a stájerországi hatóságok nyomozást indítottak a körülmények feltárása érdekében.

Az ÖBB ausztriai vasúttársaság szóvivője, Roman Hahslinger szerint az ütköző szerelvények egyike a Deutsche Bahn (DB) német vasúttársaság egy Grác felől Saarbrückenbe tartó EuroCity (EC216) járata volt, a másik pedig valószínűleg egy S-Bahn (HÉV-hez hasonló városi gyorsvasút). A baleset akkor történt, mikor a két vonat a niklasdorfi állomásnál elhaladt egymás mellett. A DB szerelvényének egyik kocsiját hosszában feltépte az ütközés.

Jelenleg a vasúti pályát vizsgálják a hatóságok, illetve a sérült felsővezetékek és oszlopok helyreállításán dolgoznak.

A baleset kapcsán megszólalt Sebastian Kurz kancellár, aki részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozói felé: "gondolataim az áldozat családjával és barátaival vannak. Mielőbbi felépülést kívánok minden sérültnek" - fogalmazott.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!