Előző
Következő
új cikk

Belföld

Németh Szilárd szerint az E.ON az olcsóbb áraival "beleavatkozik a választásba"

nepszava.hu|2018. febr 13. 14:53
[A+ A-]

Fotó: Szalmás Péter

Németh Szilárd arra szólította fel az E.ON energiaszolgáltatót, hogy ne avatkozzon be az áprilisi országgyűlési választásba - újságolja az MTI.

Arra a felvetésre, hogy az E.ON bejelentette, a nemzeti gázszolgáltatónál is olcsóbban adják a gázt, mivel azt a szabadpiacról szerzik be, és így várhatóan éves szinten 13 ezer forintot is megspórolhatnak a fogyasztók, a Fidesz alelnöke azt kérte, az emberek ne hagyják becsapni magukat. Szerinte aki elfogadja az E.ON ajánlatát, az "kimegy a szabadpiacra" két évre. 

Az E.ON számára is volt javaslata:  szavai szerint a cég "kicsit fogja vissza az agarakat", és ne avatkozzon be a választásokba. Szerinte ugyanis az energiaszolgáltató - a fogyasztóknak kedvező - ajánlatával a politikai adok-kapokba száll be, Brüsszel oldalán. Az Európai Unió a védett piacokat akarja megszüntetni a teljes liberalizáció érdekében - tette hozzá a rezsibiztos.  

Azzal kapcsolatban is kérdezték a politikust, hogy sajtóhírek szerint saját plakáttörvényüket megszegve, a listaárnál olcsóban jutottak plakáthelyekhez. Erre a Fidesz alelnökének érdemi válasza volt, misterint?  "ócska hazugság", betartják a vonatkozó jogszabályokat.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!