Előző
Következő
új cikk

Külföld

Trump lett az elnök, mégis csődbe mehet a fegyvergyár

Népszava|2018. febr 13. 17:56, frissítve: 2018. febr 13. 18:32
[A+ A-]

Sokan azt gondolták, hogy Donald Trump, a republikánusok jelöltjének 2016-os győzelme elhozza a Kánaánt a fegyvergyáraknak. A Remington most mégis a csőd szélére került.

Csődvédelmi eljárást kezdeményez a Remington Outdoor Co., a világ egyik legismertebb fegyvergyára - írta a Bloomberg. A csődeljárás várhatóan nem jelenti a 200 éves cég végét, a tartozásokat várhatóan sikerült átütemezni.

"Nem ez az első alkalom, hogy a Remingtonnak pénzügyi gondjai akadtak, vélhetően nem is ez lesz az utolsó" - magyarázta a helyzetet Richard Feldman, az egyik fegyvertartás mellett lobbizó csoport elnöke. Úgy vélte, akkor emelkedhet majd a vállalat részvényeinek értéke, ha a demokraták majd megerősödnek.

A látszólag furcsa kijelentés mögött az áll, hogy a 2016-os amerikai elnökválasztás előtt mindenki arra számított, hogy Hillary Clinton, a hagyományosan fegyverellenes demokrata párt jelöltje nyer majd. Az emberek emiatt "pánikba estek" és rengeteg fegyvert kezdtek vásárolni, a gyárak pedig alig győzték kiszolgálni az igényeket. 

Donald Trump republikánus jelölt győzelme után viszont mindenki megnyugodott, a gyárak pedig nem tudták eladni a készleteket.

L. T.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!