Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Zseb

Népszava|2018. febr 14. 06:13
[A+ A-]

Régi igazság, hogy nem szép dolog mások zsebében turkálni. Még akkor sem, ha nem a piszkos anyagiakról van szó. De persze a folyamatos kampány mindent felülír. Legalábbis így gondolhatják a hatalom berkeiben, amikor a közelgő választás számukra egyetlen témáját igyekeznek minél szemléletesebben körbejárni. Ezért aztán a Miniszterelnöki Kabinetiroda - a Rogán-féle propaganda-minisztérium - államtitkárától megtudhattuk, mi lapul (!) az ellenzéki képviselők zsebében. Mindegyikében. És ha már ott van, bizonyára használnák is. Egy sárga kerítésvágó. Tudják, olyan, amilyen a plakátokon is látható a Soros megbízásából ténykedő négy ellenzéki miniszterelnök-jelölt kezében.

Azon pedig ne akadjunk fenn, hogy az a sárga célszerszám - a plakáton mindenesetre - akkora, hogy aligha fér el egy zsebben. Még akkor sem, ha azt arra alakították ki, hogy a milliárdos belerakhassa a milliárdjait. Hiszen nyilvánvaló, hogy Dömötör Csaba jelképesen beszélt. A kerítésvágó szimbóleum, hogy a butább magyarok is megértsék, mennyire veszélyesek azok az erők, amelyek véget vetnének Orbán Viktor és társai uralkodásának. A megmondóemberek naponta riogatják a bevándorlókkal, a határzár tervezett lebontásával, Brüsszellel és az ENSZ migrációs csomagjával azokat, akik még bizonytalanok lennének. Mármint hogy újabb négy (8, 12) évet kell adni pártunknak és kormányunknak.

Hogy mire? Természetesen arra, hogy a zsebébe tegye az egész országot. Képletesen, persze. De amit az utóbbi nyolc évben láthattunk tőlük, az nem hagy kétséget sem a szándékok, sem a megvalósítás felől. A határzár és a köré épített kampány is jól mutatja, hogy nem ismernek határokat. A jelek szerint semmi sem állíthatja meg őket.

Még az sem, ha minden ellenzéki zsebében akár két kerítésvágó is lapul.

Sebes György