Előző
Következő
új cikk

Külföld

Utcai késelés és pánik Párizsban

nepszava.hu|2018. febr 14. 13:14
[A+ A-]

Illusztráció/AFP fotó

Egy 17 éves részeg fiatal valóságos pánikot okozott kedd este Párizs egy északi negyedében, amikor néhány perc alatt hat ember megkéselt - írja az MTI. A támadót a térfigyelő kamerák segítségével két órával a támadássorozat után előállították - erősítette meg a rendőrség a Le Parisien című napilap értesülését.

Az erősen ittas fiatal este fél 12-kor késsel támadt a járókelőkre, majd gyalog elmenekült. A támadásban öten megsérültek, a hatodik embert a vastag kabátja megóvta a karját ért szúrástól. Az öt embert könnyebb sérülésekkel szállították kórházba, egyikük sincs életveszélyben. Az áldozatait, úgy tűnik, teljesen véletlenszerűen választotta ki, de a nyomozás még csak most kezdődött - informált egy rendőrségi forrás. 

A térfigyelő kamerák rögzítették a támadás egy részét,  a felvételek alapján a rendőrök megállapították a fiatal útvonalát, majd riasztották a városrészben járőröző valamennyi egységet, aminek köszönhetően hajnali 1 óra után egy bérház lépcsőházában elfogták a feltételezett támadót. A kést az egyik szomszédos utcában találták meg.

A férfit kijózanítóba vitték, őrizetbe vételét elhalasztották, várhatóan szerda délután hallgatják ki a nyomozók. Indítéka egyelőre ismeretlen.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!