Előző
Következő
új cikk

Belföld

Benyújtotta a kormány a "Stop Soros" törvénycsomagot

nepszava.hu|2018. febr 14. 13:45
[A+ A-]

Tegnap közölték, hogy - szigorítva és kétharmadossá téve - be fogják nyújtani, holnap talán, hogy benyújtották... és így tovább a választásokig.

A migrációt támogató szervezetek működésének engedélyezéséről, a bevándorlási finanszírozási illetékről és az idegenrendészeti távoltartásról nyújtott be törvényjavaslatokat a kormány az Országgyűlésnek - a "Stop Soros" törvénycsomag egy részének elfogadásához kétharmados támogatás szükséges - újságolja a hű MTI.

A parlament honlapjára kedden felkerült három javaslatot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jegyzi, előadója Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. A migrációt támogató szervezetek működésének engedélyezéséről szóló előterjesztés általános indoklásában azt írják: Magyarország "bevándorlási frontország", amelyet a migrációs hullám különösen érint.  Az indoklásban hivatkoznak a "Soros-tervvel" kapcsolatos nemzeti konzultáció eredményeire, amely szerint a magyarok erős határvédelmet, valamint határozott fellépést akarnak az illegális bevándorlás szervezőivel és segítőivel szemben, illetve nem szeretnék, ha Magyarország bevándorlóországgá válna.  A kormány által előkészített átfogó védelmi csomag, a "Stop Soros" ezt az akaratot tükrözi - áll a javaslatban. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!