Előző
Következő
új cikk

Külföld

Lövöldözés az amerikai hírszerzés központjánál (videó)

nepszava.hu|2018. febr 14. 16:14, frissítve: 2018. febr 14. 20:58
[A+ A-]

FOTÓ: SAUL LOEB / AFP

Legalább egy személyt lelőttek szerda reggel, mikor lövöldözés tört ki az NSA amerikai hírszerzés marylandi központjánál, írtja a BBC. Az első hírek még három sérültről szóltak, de a rendőrség szóvivője, Larry Whitley később csak egy emberről tett említést, akit kórházba kellett szállítani. Egy másik személyt őrizetbe vettek.

„Uraljuk a helyzetet” – nyilatkozta az NSA egy szóvivője az esetről. Megerősítette ezt az FBI, miután ők is kivonultak a helyszínre, illetve az NBC helikopterről figyelő stábja is.

A környéket lezárták a hatóságok. Még nem lehet tudni, pontosan mi történt, mit ahogy az is bizonytalan, a lövéseket a gyanúsított, vagy a hatóságok adták le. Ami biztos, hogy az után kezdtek lőni, hogy egy fekete autó az épület elé érkezett. Mint a képeken látszik, a jármű egy beton barikádnak ütközött, szélvédőjén golyónyomok vannak.

 

Délután az FBI közölte: a korlátokba belehajtó autóban három férfi ült, a sofőr és egy civil is megsebesült, őket - az NSA alkalmazottjaként dolgozó, szintén megsebesült rendőrrel együtt - kórházban ápolják. Egyikük sincs életveszélyes állapotban. Gordon Johnson, az FBI munkatársa hangsúlyozta: nincs jele annak, hogy terrorakció történt volna. "Elszigetelt incidensről van szó"- fogalmazott újságíróknak. 

Johnson közölte: a terepjáró bérelt kocsi volt, utasai valamennyien az NSA őrizetében vannak, a nyomozás nagy er

Lájkoljon minket a Facebook-on is!