Előző
Következő
új cikk

Belföld

Vasárnapra megérkezik a hó, vagy a havas eső

idokep.hu|2018. febr 17. 19:54
[A+ A-]

A kép illusztráció. FOTÓ: Shutterstock

Vasárnapra virradó éjjel országszerte várható csapadék, északon hó, délebbre havas eső, eső formájában. Reggel és a nap első felében még sokfelé szállingózhat a hó, majd délután már csak délen, délnyugaton lehet kisebb eső, havas eső, helyenként hószállingózás, eközben észak-északkelet felől szakadozni kezd a felhőzet. A többfelé élénk északias szelet északnyugaton majd északkeleten erős lökések kísérhetik. Éjjel fagypont körül, nappal 2-6 fok között alakul a hőmérséklet. 

Hétfőn kezdetben sok napsütésre számíthatunk, majd napközben dél felől felhők érkeznek, késő délután pedig már a déli tájakon kisebb eső, gyenge havas eső előfordulhat. Helyenként megélénkül az északkeleti szél. Napközben 2-7 fokra számíthatunk.

Kedden és szerdán egy mediterrán ciklon alakíthatja időjárásunkat, így sokfelé kellemetlen, szeles, csapadékos időre van kilátás. Havazás, havas eső, eső egyaránt előfordulhat, a jelenlegi számítások alapján az ország nyugati, délnyugati felén több centi friss hó hullhat, míg keleten havas eső, eső valószínű enyhébb idővel. Az Alpokalján napközben is fagypont alatt maradnak a maximumok.

Csütörtökön marad a borongós, szeles idő, délen, délnyugaton eshet még eső, havas eső, néhol hó. Nappal -1, +6 fok várható, keleten lesz enyhébb az idő.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!