Előző
Következő
új cikk

Népszava Anno

Lázár: A magyar kormány nyolc éven át kiszolgálta az orosz érdekeket

Népszava-összeállítás|2018. febr 18. 09:50
[A+ A-]

A közelmúlt egyik legfontosabb külpolitikai öröksége az orosz–magyar gazdasági oligarchikus kapcsolatrendszer, amely az elmúlt nyolc esztendőben kialakult

A magyar kormány nyolc éven át „kiszolgálta” az orosz érdekeket, a jelenlegi magyar vezetők felelőssége, hogy ezután milyen irányba viszik tovább a magyar–orosz kapcsolatokat – mondta Lázár János Gereben Ágnes, Az orosz kapcsolat című könyvének bemutatóján.

A Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott, hogy az orosz külpolitikai és gazdasági érdekek diktálták a magyarországi történéseket Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt. Lázár szerint a közelmúlt egyik legfontosabb külpolitikai öröksége „az orosz–magyar gazdasági oligarchikus kapcsolatrendszer, amely az elmúlt nyolc esztendőben kialakult”.

Az Oroszországhoz fűződő viszony egyúttal értékválasztást is jelent – mutatott rá. A kapcsolat gazdaságilag, stratégiailag előnyös lehet – mondta –, ugyanakkor – mint fogalmazott – „Keletről sok minden jöhet, de demokrácia és szabadságjogok biztosan nem”.

Népszava 2010. július 7.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!