Előző
Következő
új cikk

Belföld

Megint egy utca, ahol kivágják az összes fát

nepszava.hu|2018. febr 19. 11:56, frissítve: 2018. febr 19. 17:37
[A+ A-]

A kép illusztráció, a Ludovika tér fáinak kivágásakor készült. Fotó: Tóth Gergő

Döntöttek: az összes fának "mennie kell" a Semmelweis utcában. 

Minden tiltakozás ellenére, múlt héten úgy határozott a kerület fideszes többségű Tulajdonosi Bizottsága, hogy hozzájárul a Semmelweis utca összes fájának a kivágásához, tudósít az LMP V. kerületi ügyekről szóló blogja. Nem veszik figyelembe a fák állapotát, egyet sem akarnak hagyni.

Mindezt elvileg az utca felújítása érdekében teszik. Egy 2014-es döntés után már durván megcsonkították a fák koronáit, de a felújítás befejezését akkor végül elhalasztották, mostanra. Mutatjuk, milyen volt 2013-ban, még fákkal együtt az utca:

Közleményben reagált a FŐKERT Zrt.
Kevés volt a napfény, túlságosan megdőltek a fák - szerepel a FŐKERT közleményében. Ilyen fákkal "nem indokolt" vesződni, "teljes rekonstrukció" lesz: ha minden igaz, új fákat ültetnek majd a helyükre, melyek "biológiai értékükben" hamar túlszárnyalják majd a kivágottakat. Mint írják, az utca két végén van két dézsa, bennük épp olyan korai juharok, mint amikből az új fasor áll majd.
A közleményből az is kiderül, a Semmelweis utca fáit Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulója alkalmából vágják ki.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!