Előző
Következő
új cikk

Belföld

Durva: a tél legerősebb lehűlése közelít

nepszava.hu|2018. febr 19. 14:36
[A+ A-]

Nagyrészt kontinentális eredetű - fagyos levegő árasztja el több hullámban Európa legnagyobb részét, ezzel február utolsó, illetve március első napjaiban lehet Magyarországon a szezon leghidegebb időszaka: egyre több helyen napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet, éjjel több helyen - 10, helyenként -15 Celsius-fok alatti minimumokra kell készülni - figyelmeztet az OMSZ. Kedden közepes intenzitású havazás, havas eső várható. Hajnalban l- 4 és + 1 Celsius-fok között alakul, napközben - 1 és +5 fok között lesznek a maximumok.Várhatóan péntekig folytatódik a vegyes csapadék, a Dunántúlon és a magasabban fekvő helyeken gyakran havazással, ott szombat reggelig több helyen jelentős hótakaró is kialakulhat. Egy adott területen naponta többször is változhat a csapadék halmazállapota.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, havazásra, havas esőre, délen, délkeleten esőre is számíthatunk. Néhol megélénkül a keleti, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali -1 és +5 fok között alakul, északkeleten lehet a legenyhébb az idő.

Csütörtökön is borult lesz az ég, és ismét többfelé várható havazás, főként az Alföldön havas eső, eső is. Az északi, északkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -4, a legmagasabb nappali  -1 és +5 fok között alakul, a Tiszántúl keleti fele lesz az enyhébb.

Pénteken is marad a borult idő, északkelet kivételével több helyen várható havazás, az Alföldön havas eső, eső is. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali -1 és +5 fok között alakul, a Tiszántúl keleti fele lesz az enyhébb.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!