Előző
Következő
új cikk

Külföld

90 ezer eurót tett zsebre az önkormányzat munkatársa

nepszava.hu|2018. febr 21. 15:17
[A+ A-]

Shutterstock illusztráció

90 ezer euró adományt használt fel saját céljaira egy 35 éves önkormányzati munkatárs Burgenlandban. Az eisenstadti bíróság az enyhítő körülményeket figyelembe véve - büntetlen előélet, megbánta tettét, együttműködött a hatóságokkal, elkezdte az elsikkasztott összeg visszafizetését - egy év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Az ítélet jogerős.

A Kurier beszámolója szerint az önkormányzati munkatárs 2014-től a lakosságtól különböző jogcímen érkező befizetések kezelésével foglalkozott a pénztárban. A rengeteg befizetés adminisztrációja és a kassza egyensúlyban tartása meghaladta a férfi energiáját, aki egy ideig külön tárolta a még nem könyvelt befizetéseket. Amikor pedig úgy érezte, hogy esélye sincs utolérni magát, akkor a le nem könyvelt összegeket eltette és saját célra használta fel. Tavaly év elején derült fény a visszaélésre, a férfi összesen 89640 eurót vett ki majdnem három év alatt az önkormányzati kasszából.

A bíróságon azt mondta, hogy előfordult, 15-40 ember állt sorban, befizetésre várva, ami nagyon frusztrálta őt, ilyenkor vett át úgy készpénzt, hogy a könyvelést későbbre halasztotta, mert nem volt türelme a papírmunkával vesződni. Az elkövető nem kapott hitelt az összeg visszafizetésére, saját erőből havi 300 euróval kezdte el törleszteni adósságát az őt korábban foglalkoztató önkormányzattal szemben. Májustól szeretne havonta 500 eurót visszafizetni.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!