Előző
Következő
új cikk

Belföld

Újabb adag hó érkezik, vasárnapra pedig a durva fagy

nepszava.hu|2018. febr 21. 16:25
[A+ A-]

Illusztráció/AFP

Csütörtökön eleinte csak délnyugaton, majd délnyugat felől ismét egyre többfelé alakul ki havazás, havas eső, délkeleten eső is. Az északkeleti, északi szél megélénkül, helyenként meg is erősödik, néhol gyenge hófúvás kialakulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között valószínű. A legmagasabb nappali általában -2 és +5 fok között várható, de a Tiszántúlon 5, 7 fok is lehet - írja prognózisában az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Pénteken is marad a borult idő, északkelet kivételével több helyen várható havazás, az Alföldön havas eső, eső is. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali -1 és +5 fok között alakul, a Tiszántúl keleti fele lesz az enyhébb.

Szombat reggelre az ország nagy részén kiderül az ég, de délnyugaton, nyugaton csak a déli órákra csökken a felhőzet, majd ott is napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel. A délnyugati határvidéken reggel még szállingózhat a hó, délután néhol futó hózápor alakulhat ki. Az északkeleti, északi szelet élénk, északkeleten, keleten többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -10, a legmagasabb hőmérséklet -2 és +4 fok között várható.

Vasárnap változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Néhol hózápor kialakulhat. Az északkeleti, északi szelet többfelé erős lökések kísérik, hófúvásokra is számítani kell. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -7 és -13 fok között alakul, de a havas, gyengén felhős, szélvédett tájakon -15 fok alá hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és -7 fok között várható.

Hétfőn erősen megnövekszik a felhőzet, és főként délen és keleten valószínű hószállingózás, havazás. Az északkeleti, északi szelet többfelé erős lökések kísérik, ezért hófúvásokra is számítani kell. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -9 és -15 fok között valószínű, de a vastag hóval borított, gyengén felhős, szélvédett tájakon -15, -20 fokig hűlhet le a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és -9 fok között várható.

Kedden erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Többfelé várható havazás, legnagyobb eséllyel délkeleten. Az északi, északkeleti szelet többfelé erős lökések kísérik, ezért több hófúvásra is számítani kell. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és -15 fok között várható. A legmagasabb nappali -4 és -10 fok között valószínű.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!