Előző
Következő
új cikk

Belföld

Lemondott a helyettes államtitkár - Férje miatt keveredett botrányba

nepszava.hu|2018. febr 22. 08:19
[A+ A-]

Lemondott a Fölművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára, akinek a férje több állami megrendelést is kapott.

Lemondott tisztségéről, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára, ezért megbízatása február 15-én megszűnt – írta a hvg.hu  a 21-én megjelent miniszterelnöki határozatra hivatkozva. A helyettes államtitkárról akkor volt szó legutóbb, amikor férjének a vállalkozása több állami megrendelést kapott annak a minisztériumnak az intézményétől, amelynek ő volt az egyik vezetője. Szele-Király Andrea akkor nem válaszolt a sajtó kérdésére, hogy nem tartja-e ezt összeférhetetlennek.

Szele-Király Andreáról és az FM-államtitkár férjének cégéről az Index január végén írt cikket. A férj, Király József Jászkeszeg Kikötő Kft. nevű, eredetileg informatikai munkákra létrehozott vállalkozása ősszel szélesítette profilját építőipari tevékenységi körökkel, és nem is kellett sokáig várnia az első állami megrendelésre.

Az államtitkár férjének cége három nap alatt úgy söpört be több megbízást a Földművelési Minisztérium felügyelete alá tartozó Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságtól, hogy meg sem várták az első megbízás teljesítését a további szerződések megkötésével.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!