Előző
Következő
új cikk

Szerintem

Megvilágosodás

Népszava|2018. febr 23. 06:25
[A+ A-]

A kormány lakájmédiáját leszámítva, az egyelőre még létező, tényfeltáró hírforrásokból nap mint nap értesülhetünk az Elios Zrt. botrányos, korrupciós ügyeinek újabb részleteiről.

Az európai csalás elleni hivatal (OLAF) szakértői olyan súlyos visszásságokat tártak fel egy – a közvilágítás korszerűsítésére lehívott –, 13 milliárd forintos uniós pénzügyi támogatás felhasználását illetően, amelyek felvetik a bűnszervezetben elkövetett bűncselekmények gyanúját. És mit tesz Isten – hogy jó keresztény módjára fejezzem ki magam -, az összekuszált szálak a nemzet, azaz Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz vezetnek.

Talán nem véletlen, hogy az egykori Fidesz-tag, Polt Péter legfőbb ügyész rögtön előrebocsátotta: ha netán elrendelik a nyomozást, az évekig elhúzódhat. Efelől nincs is kétségem. De ami a „LED-esre korszerűsített” közvilágítást illeti szerte az országban: hát az bizony nem sikerült valami fényesen. Mindez a helyi lakosoknál kivágta a biztosítékot. Hogy világos legyen – biztosítékot kell cserélni! Mondjuk április 8-án.

Komáromi Attila