Előző
Következő
új cikk

Belföld

Jönnek a durva mínuszok - Pénteken még havazhat

nepszava.hu|2018. febr 22. 20:51
[A+ A-]

Shutterstock illusztráció

Pénteken még főként a Dunántúlon számíthatunk többfelé hószállingózásra, kisebb havazásra, máshol marad a felhős idő. Késő délutántól észak-északkelet felől azonban szakadozni kezd a felhőzet. Továbbra is élénk, északkeleten néhol erős lehet az északkeleti szél. Délután 0, +7 fok valószínű. Keleten lesz enyhébb az idő. 

Szombaton kezdetben nyugaton szállingózhat a hó. Napközben keleten napos, szeles, a Dunántúlon felhős időre számíthatunk. Délután a középső tájakon kisebb havazás, hózáporok is előfordulhatnak. Reggel a havas, derült tájakon -12, -8 fok köré is lecsökkenhet a hőmérséklet, napközben -4, +3 fok várható. 

Vasárnap túlnyomóan napos, időre készülhetünk, leginkább délen növekedhet meg időnként a felhőzet. Az északi-északkeleti szél keleten erősödhet meg. Hajnalban a havas, derült, kevésbé szeles tájakon -15 fok alá is lecsökkenhet a hőmérséklet. Napközben -8, -1 fokot mérhetünk.

Hétfőn eleinte sok lesz a napsütés, majd dél felől megnövekszik a felhőzet. Délutántól délen kisebb havazásra van kilátás. Szeles marad az idő. Hajnalban -20,-10, napközben -8, -2 fok valószínű.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!