Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Jövő

Népszava|2018. febr 24. 06:07
[A+ A-]

Ha ez így megy tovább, az új parlament megalakulásáig talán még a képviselői eskü szövegét is átalakítják. Mert nem elég, hogy a megválasztott legyen hű hazájához és népéhez, tartsa be az alaptörvényt és a jogszabályokat, mindig lelkiismeretesen járjon el és segítse elő népének boldogulását. A jelek szerint mindezeket már megelőzi egy szívből jövő felkiáltás: Stop Soros! Ami csakis azt jelenti, hogy az illető minden eszközzel igyekszik megakadályozni a milliárdos aknamunkáját.

Kétségkívül szokatlan ezt elvárni a jelenleg még csak reménybeli törvényhozóktól. Ám nem alap nélkül föltételezzük, hogy efféle óhaj is szerepel majd a velük szemben támasztott kívánságok jövendő listáján. E pillanatban ugyanis ott tartunk, hogy a jelenlegi parlament elkezdte a rendkívül szellemesen Stop Sorosnak elkeresztelt törvényjavaslat vitáját. Majd abba is hagyták, hiszen nem volt több ülésük. Ezen azonban még lehetett volna segíteni. Csakhogy a hatalomnak momentán nincs kétharmados többsége, márpedig a szigorított előírások megszavazásához ez kellett volna. Így aztán pártunk és kormányunk megmondóemberei kijelölték a követendő irányt. Mondván: a javaslatról majd a következő parlament dönt (pontosabban: megszavazza). Egyúttal felhívták a választópolgárok figyelmét, hogy olyan embereket kell oda beválasztaniuk, akik eleget tesznek eme kötelességüknek.

Így aztán április 8-án lényegében nem egyszerű, mondhatni megszokott voksolás zajlik majd, hanem annál sokkal több. Kiderül, ki a jó hazafi (aki a Stop Soros mellett van) és ki nem (ezek nyilvánvalóan a milliárdos ügynökei). Enyhén szólva is szokatlan helyzet. A hatalom mindent egy lapra tett föl. A kampánynak egyetlen témája van, a választásnak pedig ezek szerint csak az a tétje, hogy olyan új parlament jöjjön létre, amely végre törvénybe iktatja, hogy Stop Soros.

Az eskü esetleges átalakítása már csak következmény. A lényeg azonban az, hogy elérhetik-e: a Stop Soros - és amit jelképez - valóban meghatározza egy egész ország jövőjét.

Sebes György