Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Bogaras politikusok

Népszava|2018. febr 24. 06:09
[A+ A-]

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter vagy Németh Szilárd Fidesz alelnök rovarevős, lacikonyhás kínos ripacskodásán lehet jobb híján röhögni, sírni, esetleg dühöngeni, de attól tartok, ezek a szánalmas stand up comedy előadások kizárólag a figyelem elterelést szolgálják a valóban fontos ügyekről.

Amíg ugyanis Fazekas agrárminiszter komoly arccal arról értekezik, hogy a Soros-tervben szereplő "migráncs" betelepítés miatt indult támadás a keresztény gasztronómiai kultúra ellen, és arra akarják kényszeríteni a magyar embereket, hogy grillezett skorpiót egyenek, addig nem beszélünk a térségben is egyre jobban lemaradó magyar mezőgazdaságról. Amíg Fazekas Sándor óriáshangyákkal birkózik a haza érdekében, addig nem beszélünk az Orbán-kormány sertésprogramjának teljes kudarcáról. Arról, hogy 2010-ben még 3,5 millió disznó röfögött az ólakban, és akkor a Fidesz-kormány azt ígérte, 10 éven belül 6 millióra nő a számuk, de ehelyett ma 2,8 millió jószágot tartanak nyilván. És addig a közvélemény nem is a Fidesz vezető politikusainak és családtagjaiknak, a miniszterelnök gyerekkori, valamint "kötél barátjának" fénysebességű meggazdagodásán rágódik, hanem azon a veszélyen, amit a rovarmenü jelentene Magyarországra és Európára nézvést. Az ízeltlábúak megjelenése az étlapon elfedi a műkörmösök, fitnesz edzők, angoltanárok, könyvtárosok, cifra kocsisok bevásárlásait az állami termőföld árveréseken.

Ráadásul amíg Németh Szilárd legújabb bornírtságán szörnyülködünk - hogy ő szögbe nyúlt, és mégsem rohant sürgősségi ellátást igénybe venni, mert ő velünk ellentétben nem zaklatja minden csip-csup üggyel az orvosokat -, addig nem az egészségügy drámai helyzetéről folyik a közbeszéd.

De hordjanak össze a fideszes politikusok tücsköt-bogarat, ne lépjünk bele a rovarcsapdájukba! Inkább kóstoljuk meg a proteinben gazdag ízeltlábúakat.

Bihari Tamás