Előző
Következő
új cikk

Külföld

Robbanás Leicesterben halálos áldozatokkal (videó)

nepszava.hu|2018. febr 26. 10:04
[A+ A-]

Fotók: AFP

Négy halálos áldozata van annak a robbanásnak, amely vasárnap este történt a közép-angliai Leicester egyik kis vegyesboltjában. A kétszintes épület kigyulladt és összedőlt. A rendőrség hétfő délelőtti tájékoztatása megerősíti, hogy nincsenek terrorcselekményre utaló jelek - írja az MTI.

A Leicestershire megyei rendőrség közleménye szerint a szerencsétlenségben négyen megsérültek, egyikük súlyosan. A tájékoztatás szerint több is lehet az áldozatok és a sérültek száma, ugyanis az összeomlott épület egy üzlethelyiségből és egy kétszintes lakóingatlanból állt, és elképzelhető, hogy vannak, akiket még nem találtak meg. Az esetleges további sérültek vagy áldozatok felkutatására irányuló mentési tevékenység folytatódik.

Egybehangzó brit médiaértesülések szerint az üzlethelyiségben egy lengyel élelmiszerbolt működött. Az épület előtt egy fedett buszmegálló is volt, amely a helyszíni fényképfelvételek szerint szintén romba dőlt. A hétfői rendőrségi közlemény megerősíti azt is, hogy az eddigi vizsgálat nem tárt fel olyan körülményt, amelynek alapján az incidens a terrorizmushoz lenne köthető. A tájékoztatás szerint a robbanás és a tűz oka egyelőre nem ismert, az ennek kiderítését célzó vizsgálat megkezdődött.

Az első médiabeszámolókban az szerepelt, hogy a hatóságok hatvan környező épületet kiürítettek, de a hétfő délelőtti hivatalos tájékoztatásban az áll, hogy a rendőrség nem evakuálta a szomszédos ingatlanokat, csak kordont vont a helyszín köré. Hétfőn hat tűzoltóegység dolgozott a romba dőlt épületnél, és az esetleges további sérülteket kereső alakulatok munkáját ilyen feladatokra kiképzett kutyák is segítik.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!