Előző
Következő
új cikk

Külföld

Párjával együtt lőttek agyon egy újságírót nagymácsédi házában

nepszava.hu|2018. febr 26. 10:57
[A+ A-]

Forrás: Ján Kuciak/Facebook

Röviddel éjfél előtt két halottat talált a rendőrség egy nagymácsédi családi házban, Szlovákiában, írja a Parameter.sk. Egyikük  Ján Kuciak, az Aktuality.sk oknyomozó újságírója.

A 27 éves férfi és a vele egykorú nő tavaszra tervezte esküvőjét, és a családi házat, melyben a tragédia történt, nemrégiben vásárolták. A rendőrséget a pár családja riasztotta, akik már egy hete nem hallottak a fiatalokról.

A rendőrség kettős gyilkosság ügyében indított nyomozást, írja az Aktuality.sk. Tibor Gašpar országos rendőrkapitány szerint a legvalószínűbb, hogy Kuciak oknyomozó munkássága miatt gyilkolták a párt. Az Aktuality szerkesztőségével egyeztetve néhány újságírójuk rendőri védelmet kap, tette hozzá a sajtótájékoztatón. A szerkesztőségi munkatársakkal arról is beszélni fognak, melyek azok az ügyek, amelyeknek köze lehet a brutális gyilkossághoz. Folyamatban van a portál főszerkesztőjének, Peter Bárdynak a kihallgatása.

A rendőrség a délelőtti órákban lezárta azt a nagymácsédi utcát, ahol az eset történt, a nyomozás részleteiről Gašpar csak annyit árult el, hogy a férfit mellkason lőtték, a nőt pedig fejbe. A település polgármestere egy másik lapnak elmondta, nem tud arról, hogy a szomszédokkal esetleg rossz lett volna a pár viszonya.

Időközben részvétéről biztosította az elhunytak családját az Aktuality.sk kiadója, a Ringier Axel Springer. Megdöbbenésének adott hangot a Facebookon Robert Kaliňák belügyminiszter is, aki a gyilkosság miatt törölte programját és visszatér Pozsonyba.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!