Előző
Következő
új cikk

Külföld

Nápolyban viccet csinálnak a hideg időből - Euróért árulják a hógolyókat

nepszava.hu|2018. febr 27. 13:09
[A+ A-]

Olaszország behavazva - AFP fotók

Róma után Nápolyt is hótakaró fedte be kedden, amely megbénította a légiforgalmat és a vasúti közlekedést is - írja az MTI. Azért persze mindez nem csak tréfás dolog, a rendkívüli hidegben egy hajléktalan megfagyott a milánói vasútállomáson.

Havazásra ébredt Nápoly és térsége. A ritkán eső hó megbénította a tömegközlekedést, a vasúti forgalmat és néhány órára lezárták a Capodichino nápolyi repülőteret. A dél-olaszországi városban zárva tartanak az iskolák és a hivatalok is. Hó fedi a Vezúv vulkánját is. A nápolyi piacon tréfából egy euróért árulják az előre megformázott hógolyókat.

Második napja szünetel a tanítás Rómában is, ahol a hétfői sűrű havazás után megérkezett a fagy. Zárva tartanak a közhivatalok és akadozik a forgalom a jeges utak miatt. Hó alatt van Közép- és Dél-Olaszország nagy része is.  A leghidegebbet, mínusz 36 Celsius-fokot a Mont Blanc-hegy olasz részén mérték. Csütörtöktől Itália északi részén újabb hidegfrontot várnak, miközben Rómában és délebbre az előrejelzések szerint afrikai meleg levegő érkezik sok esővel.

lásd még: Havazás Magyarországon  - Korlátozások öt megyében

Lájkoljon minket a Facebook-on is!