Előző
Következő
új cikk

Választás 2018

Összellenzéki tüntetés Dunaújvárosban - Fotók

Népszava|2018. febr 28. 22:22
[A+ A-]

FOTÓK: MOLNÁR ÁDÁM

A tiltakozók szerint szándékosan megakadályozta a fideszes vezetésű önkormányzat az ellenzéki pártok képviselő-jelöltjeinek vitáját.

A képre kattintva galéria nyílik! FOTÓK: MOLNÁR ÁDÁM

A farkasordító hideg dacára bő százan tüntettek a Fidesz ellen Dunaújvárosban szerda kora este egy meghiúsított ellenzéki rendezvény miatt. A Közös Ország Mozgalom (KÖM) hirdetett vitát a választókerület képviselőjelöltjei számára, csakhogy bő két hét alatt sem sikerült megfelelő, kibérelhető helyszínt egyeztetniük a helyi önkormányzattal. Az eljárásáról sokat elárul az: utolsóként a városi színházban próbáltak helyet találni, ám az intézmény vezetése egy olyan iratot kért a bérléshez, amit a város polgármestere nem adott ki.

Gulyás Márton, a KÖM vezetője a dunaújvárosi színház előtt tartott tüntetésen megtartott rövid beszédében azt mondta: országszerte már vagy tíz hasonló vitát sikerült megszerveznie, a dunaújvárosi fideszes vezetésű önkormányzat eljárása ezért új helyzetet teremt.

Gulyás mellett a vitára hívott résztvevők közül, a DK-s Mezei Zsolt, a jobbikos Pintér Tamás és a momentumos Kaszó Róbert is beszélt röviden. Mezei, akit a Demokratikus Koalíció mellett az MSZP és a Párbeszéd is támogat, úgy vélekedett: a hasonló vitákat nem tiltani hanem épp ellenkezőleg, támogatni kellene.

A rövid beszédek után a jobbára középkorú tüntetők az "április 8!, április 8!"-at azt skandálva a városházához vonultak. A demonstráció végül incidensek nélkül véget ért.

Sarkadi Nagy Márton

Lájkoljon minket a Facebook-on is!