Előző
Következő
új cikk

Külföld

Tűzharc és robbantás Burkina Faso fővárosában

nepszava.hu|2018. márc 2. 14:11
[A+ A-]

Ouagadougou, a támadás idején. Fotó: Ahmed OUOBA / AFP

Feltehetően iszlamista szélsőségesek felelősek a több helyszínen egyidejűen végrehajtott támadásokért Burkina Faso fővárosában, Ouagadougou, írja a Guardian.

Heves tűzharc alakult ki Ouagadougou több pontján a rendőrség és a fegyveresek között péntek reggel. Beszámolók szerint összehangolt támadás történt.

Egyik helyszín a francia nagykövetség épületénél volt. A nagykövetséggel szembeni, nemzeti televíziós hivatal épületéből szemtanúk úgy látták, az 5 támadó egy pickup-teherautóval érkezett, amit rögtön fel is gyújtottak, aztán lőni kezdtek. "Nem világos, mi volt a célpontjuk" - nyilatkozta a francia nagykövetség munkatársa. Az első hírekkel szemben, nem az intézményt érte támadás. A környéken található a miniszterelnök és az ENSZ irodája is.

Egy másik célpont a hadsereg parancsnoksága lehetett. Az épületnél robbanás történt - beszámolók szerint egy vagy két autó robbant fel, a parkolóban -, szemtanúk pedig egy maszkost láttak, aki a bejáratot vette tűz alá.

Négy támadót "ártalmatlanítottak" a nagykövetségnél, és megöltek további hármat a hadsereg épületénél, értesült a Reuters. Civil áldozatokról egyelőre nincsenek hírek.

Az elmúlt két évben ez volt a harmadik nagyobb támadás Burkina Fasoban. Az előzőekhez hasonlóan, itt is az al-Kaida lehet a felelős: a szervezet a terror elleni harcban vállalt szerepéért áll így bosszút az országon.

Fotó: Ahmed OUOBA / AFP

Fotó: Ahmed OUOBA / AFP

Lájkoljon minket a Facebook-on is!