Előző
Következő
új cikk

Bioritmus

Mit tehetünk, ha "támad" az időjárás?

nepszava.hu|2018. márc 5. 12:12
[A+ A-]

Illusztráció: pexels.com

A keringési rendszer gyorsan reagál a szervezetet érő stresszhatásokra. Ez egy ösztönös, automatikus védekezési reakció, amelynek következtében emelkedik vagy csökken a vérnyomás, felgyorsul a szívműködés, éberebb állapotba kerül az egész szervezet - olvasható a Meteo Klinika honlapján.

Felgyorsult világunkban egyre inkább fokozott stresszhatásoknak vagyunk kitéve. Stresszt nemcsak a mindennapi gondok, hanem a minket körülvevő légkör is okoz, amelyekre különbözően reagálunk. Frontátvonulások idején a szervezetnek megnövekedett keringési igényt kell kielégítenie, amit a szívbetegek egy csoportja nehezen tud kompenzálni. Gyakoriak ilyenkor az elégtelen keringés kapcsán fellépő tünetek, mint a nehezített légzés, a fokozott fáradékonyság, a vérnyomáspanaszok, vagy akár a lábdagadás is.

Jó, ha a fejfájósok odafigyelnek a napi magnéziumpótlásra, ajánlott teljes értékű gabonakészítményeket fogyasztani. Fontos, hogy a téli hónapokban is mozogjunk, ha naponta beiktatunk 30 perc sétát, már egy lépést tettünk az egészségünk érdekében. Étkezésünk legyen kiegyensúlyozott, szerepeljen benne megfelelő összetételben szénhidrát, fehérje, zsír, valamint ásványi anyagok és vitaminok.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!