Előző
Következő
új cikk

Választás 2018

Karácsony: a Fidesz indít kamupártokat az ellenzék dolgának nehezítésére

nepszava.hu|2018. márc 5. 17:48
[A+ A-]

Forrás: KG/Facebook

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint a Fidesz szervezett módon indít "kamupártokat" az áprilisi országgyűlési választásokon az ellenzék dolgának nehezítésére - informál az MTI.

Karácsony Gergely sajtótájékoztatón "kamukormánynak" nevezte az Orbán-kabinetet, mivel az nem foglalkozik a kormányzással. Példaként említette, hogy miközben van propagandaminiszter, addig egészségügyi, oktatási és szociális tárcavezető nincs.

A kormány létrehozott egy "kamuellenzéket" is, a napközben záródó jelöltállítás alapján ugyanis akár harmincnál is több párt indulhat a választáson, azok többségéről pedig eddig senki nem hallott. Olyan hosszú lesz a szavazólap, hogy azok összekötéséhez egy újabb kerítést lehetne csinálni az ország szélén - mondta Karácsony Grgely. Az igazi választópolgárok azonban szerencsére az igazi ellenzéken keresztül egy igazi kormányt választhatnak maguknak - tette hozzá a  miniszterelnök-jelölt, majd kiemelte:  a Fidesz bukására a hódmezővásárhelyi voksolás után már nemcsak remény van, hanem az a papírforma. Közvélemény-kutatásokra hivatkozva kijelentette, az MSZP-Párbeszéd jelöltjei a legesélyesebbek abban az 58 körzetben, ahol indulnak.

A Fidesz hétvégén azzal riogatta a közvéleményt, hogy az ellenzék laktanyákat akar megnyitni a menekülteknek, miközben ezt ők maguk tették meg 2015-ben - emlékeztetett a Párbeszéd politikusa, Zugló polgármestere. Április 8. utánra semmilyen, a magyar állampolgárok érdekeivel ellentétes lépést nem terveznek, így nem tervezik lebontani a kerítést, és nem támogatják az automatikus betelepítést jelentő európai döntéseket. Kiemelte, a migrációs krízis ügyében kizárólag Orbán Viktornak van magyarázkodni valója, akinek  a tettei és a mondatai között akkora a különbség, mint Makó és Jeruzsálem között. A menekültek laktanyákban történő elhelyezését 2015-ben, a migrációs nyomás alatt fogalmazták meg, amit a kormány meg is hallgatott, ezért kerültek menekültek a kiskunhalasi laktanyába. Ma nincs migrációs nyomás, "Magyarországról még a menekültek is menekülnek, tehát nem kell őket elszállásolni" - mondta, majd hozzátette, Magyarország ma egy "kivándorlóország".

Molnár Gyula, az MSZP elnöke arról beszélt, hogy  egyre inkább úgy érzékelik, "ami Hódmezővásárhelynek Márki-Zay Péter, az Magyarországnak Karácsony Gergely".

Lájkoljon minket a Facebook-on is!