Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Arany Málna - Annyira rossz, hogy már szinte jó

Népszava|2018. márc 5. 20:00
[A+ A-]

Fotó: Frank Masi/Paramount Pictures

Hagyományosan az Oscar-gála előtt adják át az Arany Málna-díjakat, amelyeket a legrosszabb filmekért és alakításokért ítélnek oda. A félig komoly elismerésre különböző módon reagálnak a díjazottak: akad, aki tudomást sem vesz arról, ha kap egyet, más viszont felvállalja.

Így tett Dwayne „the Rock” Johnson is, akit a Baywatch felújításáért díjaztak egy új, „Annyira rossz, hogy már szinte jó” kategóriában. A színész nem kevés öniróniával azt mondja a saját oldalára feltöltött videóban: igazán büszke, hogy a Baywatch annyira borzalmas volt, hogy külön kategóriát kellett létrehozni a számára. Szerinte ez épp olyan, mint a szerelem: néha nagyon rossz, mégis imádjuk.

A legrosszabbak közé választották Tom Cruise alakítását a Múmia remake-jéből, Kim Basingerét (A szabadság ötven árnyalata), Mel Gibsonét pedig a Megjött apuci 2-ből. A legrosszabb film Az Emoji-film lett, amelynek rendezője, Tony Leondis, valamint forgatókönyvírója is kapott egy Razzie-t. Az alkotásról a Rolling Stone kritikusa egyébként azt írta: „nem egy kupac gőzölgő kaki, de nagyon közel áll hozzá”.

Cs. A.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!