Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Utasításra törölték Alföldi Róbert estjét

nepszava.hu|2018. márc 6. 08:52
[A+ A-]

Fotó: Molnár Ádám

A pártközpont utasította Zalaegerszeget, töröljék az Alföldi-estet - írja az Index. 

A színész-rendező az Egerszegi Páholy kulturális műsor-sorozatban szerepelt volna a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben március 22-én. Ez egy olyan műsor, ahol az est első részében beszélgetnek a meghívottal, a másik felében pedig a vendég valamilyen produkciót mutat be. Ide érkezett volna Alföldi.

A portál úgy tudja, hogy azt már korábban kérték, ne legyen politikai tartalom műsorában, ami Alföldi szerint egy szórakoztató műsor esetében nem meglepő. Azonban az estet  négy nappal a meghirdetése után törölték. 

Az Index szerint Vigh László, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője utasította a a zalaegerszegi polgármestert, Balaicz Zoltánt és az intézményt, hogy töröljék a műsort. 

"E-mailt írtak, hogy elmarad az előadásom. Azt írták, aznap az 1848-as szabadságharc 170. évfordulóját fogják ünnepelni a városban" - reagált a portál megkeresésére Alföldi Róbert. 

Vajon miért csak most derült ki, hogy most fognak ünnepelni? - merül fel a jogos kérdés. A zalaegerszegi polgármesteri hivatal sajtóosztálya szerint nekik semmi közük sincs ezekhez az intézményi eseményekhez, azok tőlük függetlenül működnek. A művelődési központ igazgatója először még technikai okokra, később már a szabadságharc évfordulójára hivatkozott. 

"Nyilván Hódmezővásárhelyről van szó, nem pedig erről a megemlékezésről" - mondta röviden Alföldi az Indexnek.

A portál információi szerint valójában attól tartottak, a színész-rendező estje befolyásolná a választás eredményét a hódmezővásárhelyi eredmények tükrében. 

Ahogyan azt megírtuk nem először fordult elő, hogy fentről utasították a helyieket, hogy értékeljék át korábbi döntésüket.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!