Előző
Következő
új cikk

Külföld

Gondok a Trump-családban - Lánya fennakadhat az átvilágításon

nepszava.hu|2018. márc 6. 16:46
[A+ A-]

Ivanka Trump/AFP fotó

Az elnök lányát most az FBI vizsgálja, és a CNN arról értesült, van esély arra, hogy megbukik a nemzetbiztonsági átvilágításon.

 Férjével szemben is csökken a bizalom, Jared Kushnert, az elnök vejét és főtanácsadóját kétes izraeli üzleti kapcsolatai miatt, közvetlenül Netanjahu izraeli miniszterelnök Washingtonba érkezése előtt elzárták fehér házi szigorúan titkos információitól. Az ilyen kapcsolatok azzal járhatnak, hogy külföldi érdekcsoportok nyomást gyakorolhatnak valakire, akinek fontos szerepe van az Egyesült Államok érdekeinek védelemében.

Jared Kushner elsősorban a Közel-Keleten, Ivanka Trump pedig a Távol-Keleten képviselheti az Egyesült Államokat, mint tanácsadó. Ebbe a képbe illeszkedik a vancouveri Trump-torony, az amerikai elnök ugyanis nem tulajdonosa a toronynak, a szállodának sem, hanem névhasználati díjat kap. Donald Trump adóbevallása szerint több mint 5 millió dollárt kapott eddig a toronyért Vancouverben, plusz a menedzsment díjat, több mint 21 ezer dollárt. A 360 milliós Trump-torony mágnesként vonzza a pénzes befektetőket Vancouverben és külföldön is. Az FBI kérdéseire válaszolva Joo Kim Tlah, Malajzia egyik leggazdagabb családjának sarja azzal dicsekedett, 2016-ban New York-ban Ivanka Trumppal mindent közösen csináltak ebben a fejlesztésben.

A befolyásos malajziai család számtalan helyen üzletel a világban, tőzsdei csalásért elítélték már őket Kuala Lumpurban. Még jobban zavarja az FBI-t az, hogy a Trump-torony lakói között olyanok is vannak, akik a kínai kormánynak dolgoznak. Ez rossz pontnak számít az amerikai kémelhárítás szemében, miután Trump kereskedelmi háborút kezdett Kína ellen.

A másik rossz pont Ivanka számára a férje. Jared Kushnert azért zárták ki a szigorúan titkos információkat megkapó vezetők köréből, mert kétesnek találták egyes üzleti kapcsolatait Izraelben, Oroszországban és Kínában.

Akárhogy is alakul Ivanka Trump sorsa Washingtonban, az ifjú hölgy nem mondott le róla, hogy ő lesz az USA első női elnöke. Férjével megállapodtak abban, hogy - ellentétben Bill és Hillary Clintonnal- előbb az asszony próbálkozik meg azzal, hogy bejut a Fehér Házba. Miután Donald Trump nyolc évig kíván ott maradni, így Ivanka Trumpnak még bőven van ideje a felkészülésre. (forrás: hvg)

Lájkoljon minket a Facebook-on is!