Előző
Következő
új cikk

Külföld

Szkripal-ügy: a megmérgezett rendőr már újra tud beszélni

nepszava.hu|2018. márc 8. 10:55
[A+ A-]

Rendőrségi lezárás egy, Skripal megmérgezésével összefüggésbe került helyszínen, Sailsbury. Fotó: Chris J Ratcliffe / AFP

A volt orosz ügynök megmérgezésének helyszínére elsőként érkező rendőr, akit szintén súlyos mérgezéses tünetekkel szállítottak a helyi kórházba, már kommunikál a környezetével - nyilatkozta Amber Rudd brit belügyminiszter a BBC rádiónak, számol be az MTI.

Mint elmondta, a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályától úgy tudja, a rendőr nem szorul intenzív ellátásra, kapcsolatban van és beszél a környezetében lévő emberekkel. "Ez azonban nem jelenti azt, hogy állapota ne lenne súlyos, továbbra is súlyos állapotban kezelik, az egész helyzet súlyos" - fogalmazott a brit belügyminiszter.

Rudd az eddigi hivatalos nyilatkozatoknak megfelelően továbbra sem volt hajlandó felfedni, hogy pontosan milyen hatóanyaggal követték el a mérgezéses támadást, amelynek két célpontja egyöntetű brit sajtóértesülések szerint a 66 éves Szergej Szkripal, a brit külső hírszerzés (MI6) volt orosz ügynöke, az orosz katonai hírszerzés egykori ezredese, aki 2010-ben, egy orosz-amerikai kémcsere során Nagy-Britanniában telepedett le, és 33 éves lánya, Julija Szkripal. Az idegméregről egyelőre annyit lehet csak tudni, hogy rendkívül nehezen hozzáférhető.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!