Előző
Következő
új cikk

Belföld

Komjáthi: felvétel van közmunkások választási csalásra kényszerítéséről

nepszava.hu|2018. márc 8. 12:18
[A+ A-]

Illusztráció. Fotó: Tóth Gergő

Nem fogadta el Lázár János bocsánatkérését a Közmunkás Szakszervezete, nyilatkozta Komjáthi Imre társelnök a HírTV műsorában.

A felemás bocsánatkérés Lázár János egy keddi kampányvideójában hangzott el, melyről Komjáthi így nyilatkozott: "megalázott, megtaposott embereket, ezt nem lehet ennyivel lerendezni". Mint mondta, elvárják, hogy az, aki ilyen kijelentéseket tesz, az vonuljon vissza a közéletből. "Tűnjön el, húzzon el valamelyik puccos kastélyába, és élvezze azt a kevés hátralévő időt, amit szabadon tölthet" - fogalmazott.

Lázár még január végén, egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon beszélt úgy a közmunkás programról, hogy azt sokan úgy értettek: a közmunkásokat letolvajozta, akik csak azért nem lopnak, mert dolgoztatják őket. Ezért Komjáthi feljelentést tett a miniszter ellen, közösség elleni uszítás miatt.

Pozitív változásokat is elindított az eset, hangsúlyozta Komjáthi. Mint mondta, egyre több közmunkásról tudnak, akik felállnak az őket érő igazságtalanságok ellen: közülük volt, aki olyan hangfelvételt juttatott el a Közmunkás Szakszervezethez, melyen az hallható, amint egy vidéki polgármester fenyegetéssel és lefizetéssel igyekszik választási csalásra kényszeríteni közmunkásokat.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!