Előző
Következő
új cikk

Belföld

Ukrajna jóban lenne Magyarországgal

nepszava.hu|2018. márc 8. 13:57
[A+ A-]

"Tudom, hogy mi Ukrajna érdeke: jó kapcsolat Magyarországgal" - mondta Ljubov Nepop, Ukrajna magyarországi nagykövete az Azonnali hírportálnak adott interjújában.

A nagykövet arról is beszélt, hogy "Ukrajnában sem látom, hogy magyarellenesek lennének az emberek. Múlt hónapban Kárpátalján voltam, több településen is jártam, de nem láttam az emberekben, hogy egymás ellen fordultak volna.".

Ljubov szerint "folyik egy hibrid háború, amelyet Oroszország nem csak Ukrajna, de egész Nyugat-Európa ellen folytat. Ennek a háborúnak a része összeveszejteni Ukrajnát a szomszédaival." A nagykövet ennek tudja be a kárpátaljai magyar iroda ellen támadást is. Szerinte az oroszok állnak az ungvári KMKSZ-iroda elleni februári támadások mögött, mert feszültséget akarnak szítani Ukrajna és a szomszédai között.

A nagykövet az ukrán nyelvtörvényről is beszélt. Szerinte "az a cél, hogy az ukrán nyelv olyan szerepet játsszon Ukrajnában, mint a magyar Magyarországon. Hogy mindenki tudjon ukránul, és mindenhol legyen jelen az ukrán nyelv. Ez nem jelenti azt, hogy a nemzetiségek ne tanulhatnák a saját nyelvüket."

Lájkoljon minket a Facebook-on is!