Előző
Következő
új cikk

Belföld

Tiborcz-közeli rendőrségi megbízások

nepszava.hu|2018. márc 8. 16:28
[A+ A-]

A Tiborcz István holdudvarához tartozó győri üzletember, Paár Attila cégei vitték el az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) 2017-ben kötött ingatlanmegbízásainak oroszlánrészét - írta a Magyar Nemzet. A napilap szerint a West Hungária Bau Zrt. összesen 16,82 milliárd forintért építheti a rendőrség új ingatlanjait – köztük a győri és „szegedi objektumokat” –, valamint ők teljesítik a Nemzeti Nyomozó Iroda fővárosi, Labanc utcai épületére, továbbá a Készenléti Rendőrség szintén fővárosi, Kerepes úti épületére kiírt szerződéseket is –utóbbit például 7,8 milliárd forintért vállalták.

Paár Attila szintén jól járhatott a rendőrség nyírbátori ingatlanberuházásával: a 2,7 milliárdos projektet a Magyar Építő Zrt. kapta meg – a szálak azonban összefutnak, hiszen a Magyar Építő részben a WHB, részben pedig az Épkar Zrt. tulajdona; az Épkart pedig az ifjabb Szeivolt István vezeti, aki sajtóértesülések szerint részt vett Orbán Ráhel és Tiborcz esküvőjén.

Mint korábban a 444.hu megírta, a WBH Zrt. vásárolta meg Tiborczéktól a közvilágítási tendereket korábban begyűjtő Eliost, majd az egyik leánycégben, a WHB Ingatlan Kft.-ben rövid időre tulajdonosként is megjelent Tiborcz, mielőtt eladta volna részesedését egy Brit Virgin-szigetekre bejegyzett offshore cégnek.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!