Előző
Következő
új cikk

Sport

Buffon dala még nem ér véget a BL-ben

Népszava|2018. márc 9. 05:52
[A+ A-]

A veterán olasz kapus védései is kellettek ahhoz, hogy a Juventus győztesen kerüljön ki a Tottenham Hotspur elleni párharcból Fotó: AFP/Glyn Kirk

A címvédő Real Madrid mellett eddig a Liverpool, a Manchester City és a Juventus biztosította helyét a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Noha még négy párharc hátravan a BL idei nyolcaddöntői közül, világosan látszik, hogy nem borul a papírforma a végjáték közeledtével: az igazán nagy klubokat ezúttal sem tudták elbúcsúztatni a feltörekvő riválisok.

Szerda este az FC Basel ellen 4-0-s előnyről folytató Manchester City megtehette, így "lazára vette" a második felvonást, 2-1-re kikapott, rengeteg bosszúságot okozva ezzel a világszerte sportfogadók jelentős hányadának. A 2015-ben és tavaly is finalista Juventus számára ugyanakkor továbbjutást ért a hasonló arányú győzelem. Az olasz bajnokcsapat egy egészen kiélezett párharc végén örülhetett Londonban, ahol viszont – az öt versenyben lévő közül első angol együttesként – a Tottenham Hotspur BL-idénye ért véget. A Juventus szinte hibátlan helyzetkihasználással dolgozott a Wembley Stadionban, ahol három kapura tartó vendéglövésből kettő gól lett.

"A tapasztalatlanságunk, a koncentrációhiány és a rengeteg kihagyott helyzet végül megbosszulta magát" – kesergett a lefújást követően a hazaiakat felkészítő menedzser, Mauricio Pochettino. - Miközben a Juventus három helyzetéből kettőt gólra váltott, mi a rengeteg lehetőségünkből csupán egyet, ez döntött. Mindkét találkozón jobbak voltunk, mégis a Juventus jutott tovább, ennek ellenére büszke lehetek a csapatomra, amelynek teljesítménye dicséretre méltó – összegzett a tréner.

Az olaszok győzelmével nem csupán egy, a korábbi években egészen eredményes klub sikertörténete folytatódik a nemzetközi színtéren, hanem azé a Gianluigi Buffoné is, aki a találkozó után igazi olaszhoz méltó szenvedéllyel ünnepelte csapata továbbjutását az együttest elkísérő szurkolótábor előtt. A 40 esztendős – a szezon végi visszavonulását októberben bejelentő – világbajnok kapuvédő 1997-ben, még a Parma játékosaként debütált a BL-ben, s egyelőre tehát még nem tett pontot a legrangosabb klubsorozatban minimum két mérkőzéssel kecsegtető pályafutása végére.

Nem kizárható ugyanakkor, hogy a Buffonnál négy évvel fiatalabb pályatárs, a korábban a Real Madrid kapuját védő Iker Casilas kedden utoljára állt BL-meccsen a gólvonalon, sajtóhírek szerint ugyanis elhagyja a Liverpool otthonában gól nélküli döntetlenre végző, mégis csúfos, 5-0-s összesítéssel kieső Portót.

„Ha ez volt a búcsúm a Bajnokok Ligájától, nem lehetek szomorú. Az Anfielden játszhattam és nem kaptam gólt. Még nem tudom, mit hoz a jövőm, korai erről beszélni" – nyilatkozta Casillas a Liverpoolban.

A BL két-két nyolcaddöntő visszavágójával kedden és szerdán folytatódik.

Hatos Szabolcs

Lájkoljon minket a Facebook-on is!