Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kiderült: Semjén a repülés szerelmese, és "luxusvadászik"

nepszava.hu|2018. márc 9. 08:47, frissítve: 2018. márc 9. 12:16
[A+ A-]

Fotó: Tóth Gergő

Úgy tűnik, hogy Semjén Zsolt is a repülés szerelmese, legalábbis a Magyar Nemzet birtokába került dokumentumok erről árulkodnak. Ezek alapján úgy tudják, hogy a miniszterelnök helyettese évek óta vesz részt titokban luxusvadászatokon Svédországban.

A lap forrásai állítják: az Orbán-kormány második embere 2012 óta látogat el évente egy alkalommal a skandináv országba, ahol elsősorban jávorszarvasra és rénszarvasra, valamint a főként a tajgaerdőkben élő siketfajdra vadászott. Nem egyedül. Ráadásul az utakat a szervezők elmondása alapján különös óvintézkedések mellett bonyolították le. Előfordult például, hogy egy egész – körülbelül 40 fős – hotelt kibéreltek Semjénék számára, hogy csak ők legyenek a szállóban, s ne is találkozzanak másokkal, főként magyarokkal. 

A néhány napos utak alkalmanként 4-5 millió forintnak megfelelő svéd koronába kerültek. Az árat főként az extra kérések és a luxusköltségek fokozták. Az iratok szerint a legnagyobb szabású vadászatot tavaly szeptember végén tartották, amelyen egy méregdrága helikoptert is kibéreltek Semjénék számára.  Az egyórás légi kirándulás 25 ezer koronába került, vagyis több mint 750 ezer forintba.

A teljes cikket itt olvashatja. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!