Előző
Következő
új cikk

Külföld

Kémmérgezés: a brit haderő szakértőit is bevonják

nepszava.hu|2018. márc 9. 15:11
[A+ A-]

A brit hadsereg szakértőinek a segítségét kérte pénteken a Scotland Yard terrorellenes ügyosztálya a délnyugat-angliai Salisbury városában idegméreggel elkövetett gyilkossági kísérlet következményeinek felszámolására.

A londoni rendőrség országos hatáskörű terrorelhárító szolgálata közölte: "számos járművet és egyéb tárgyat" kell eltávolítani Salisbury belvárosából, ahol a bűncselekmény történt, és ehhez kérte a katonai szakértők segítségét, mivel a fegyveres erőknek van megfelelő kapacitásuk és szakértelmük e feladat elvégzéséhez.

A közlemény nem részletezte, hogy a rendőrség pontosan milyen szakterületeken járatos szakértők segítségét kérte, de a BBC úgy értesült, hogy a hadsereg és a királyi haditengerészet hozzávetőleg 180, vegyi, biológiai, radiológiai és nukleáris hadviselés következményeinek elhárítására kiképzett tagja indult a helyszínre.

Magyar orvos látta el a megmérgezett orosz kémet
"Jelenleg mindketten intenzív osztályos ellátásra szorulnak, és továbbra is kritikus az állapotuk" - nyilatkozta Závori László a Magyar Nemzetnek, aki a sürgősségi osztály ügyeleteseként látta el Szkripalt és lányát, mikor kórházba szállították őket. A lap kérdésére azt is elmondta, mind a városban, mind a kórházban "teljes mértékig" biztonságban érzi magát, és úgy látja, az eseményeket Salisburyben inkább kíváncsian, mint rémülten figyelik a helyiek.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!