Előző
Következő
új cikk

Külföld

Parkolási vita után őrizetbe vették a berlini vegán szakácsot

Népszava|2018. márc 10. 13:10
[A+ A-]

Parkolási vitába keveredett a rendőrökkel, bilincsbe verve vitték el Attila Hildmannt, Németország egyik legismertebb vegán szakácsát. A Der Spiegel című hetilap internetes kiadása szerint a török szülők gyermekeként Berlinben született, és a mai napig ott élő férfi történetéről mást állít a rendőrség és mást Hildmann.

A berlini rendőrség Facebook-oldalán az jelent meg, hogy egy tilosban parkoló Porsche sofőrjét büntették meg a járőrök, amikor egy másik Porsche vezetője - név nem szerepelt a rendőrségi közleményben - kikiabált, nehezményezte, hogy a rendőrök elállják az utat, és megsértette az intézkedő járőröket, majd elhajtott. A rendőrök később megállították a járművet, amelynek vezetője ismét sértegette őket, az intézkedést akadályozta, ezért megbilincselték és előállították.

Hildmann saját oldalán azt írta az esetről, hogy a konyhafőnöknője jelezte neki, éppen büntetőcédulát írnak a rendőrök az autójánál, pedig erre kijelölt helyen, szabályosan parkolt. Amikor el akarta vinni az autóját, a rendőrök öt járművel vették körbe, kirángatták a kocsijából és megbilincselték. "Folytasd csak, mindjárt az aszfalton találod magad!" - mondta neki állítása szerint az egyik intézkedő hatósági személy.

A rendőrség hivatalos személyek megsértése és az intézkedés során tanúsított ellenállás miatt vizsgálatot indított Hildmann ellen, illetve jelentette a történteket a jogosítványok kiadásáért illetékes hatóságnál, és kérte annak kivizsgálását, hogy a szakács viselkedése alapján méltó-e arra, hogy továbbra is autóvezetőként részt vegyen a közlekedésben.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!