Előző
Következő
új cikk

Belföld

Semjén, a luxusvadász - Kommunikációs kamu, hogy a rokonok fizették?

nepszava.hu|2018. márc 12. 08:48
[A+ A-]

Fotó: Magyar Nemzet

Semjén Zsolt vadászós sztorija sok meglepetést nem okozott, ismerni ugyanis egy ideje a derék kereszténydemokrata hozzállását természethez és az élőlényekhez, ám a történet mégiscsak képes bonyolódni: belekeveredtek ugyanis a "véderők", kormánypárti politikusok, akik szerecsenmosdatásra vállalkoztak, vagy tán muszáj volt nekik. 

A dicstelen és a népet mélységesen lenéző ( szemérmetlenül, ráadásul végtelenül amorálisan urizálni a közös pénzből egy olyan országban, ahol családokat raknak utcára pár tízezer forintos tartozásért ) történetről a Népszava is beszámolt, ahogy annak fejleményeiről is

A Magyar Nemzet rukkolt elő ma reggel az újabb fejleményekkel, miszerint szó sincs a luxus-mészárlást finanszírozó rokonokról, Semjén Zsolt mellett csupán két állandó szereplője volt az összesen öt alkalommal megtartott skandináv vadászatoknak. És ők sem csak egy megható férfibarátság okán. Ó, ugyan. 

Mközben a Fidesz–KDNP politikusai -például Rétvári Bence vagy Budai Gyula- és a kormánysajtó a hétvégén Semjén Zsolt Svédországban élő rokonainak meglátogatásával igyekezett magyarázni a miniszterelnök-helyettes luxusvadászatait, megtudtuk, épp csak a politikus családtagjai nem vettek részt a zsákmányejtő túrákon - írja a lap.  A Magyar Nemzet birtokába került dokumentumok és fényképek tanúsága szerint Semjén Zsolt mellett csupán állandó szereplő jelent meg a vadászatokon, egyikük egy Farkas József nevű üzletember, akinek érdekeltségébe tartozik egyebek mellett több magyarországi hotel is. Az ő szerepe azért kulcsfontosságú - emeli ki a lap - mert a nevük elhallgatását kérő vadászatszervezők elmondták, hogy a skandináv kirándulások költségeit minden egyes alkalommal Farkas József utalta át nekik. Farkas neve nem ismeretlen Magyarországon. Érdekeltségei számos állami megbízáshoz jutottak különösen 2010 után – vagyis a második Orbán-kormány beiktatását követően –, és több mint 530 millió forintnyi európai uniós forrást is elnyertek.

A harmadik állandó résztvevő - a lap információi szerint - Vajai László volt, aki 2010 és 2013 között a Vidékfejlesztési Minisztérium erdészeti, halászati, vadászati főosztályának vezetője, a  90-es években pedig az MSZP–SZDSZ-kormány idején az agrártárca vadászati főembere volt.

A továbbiakat is érdemes elolvasni, itt találja. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!