Előző
Következő
új cikk

Belföld

A hatalom fél - Hadházy a Semjén vadászatról és az OLAF-jelentésről

nepszava.hu|2018. márc 12. 13:45
[A+ A-]

Hadházy Ákos. Fotó: Molnár Ádám

A hatalom fél: van is félnivalója. Az LMP álláspontja szerint a propaganda és a valóság küzdelmében a valóság ismét győzedelmeskedik a kormánypártok kétségbeesett és reménytelen próbálkozásai felett - írta a párt közleményében.

A Lehet Más a Politika társelnöke, Hadházy Ákos pedig mai sajtótájékoztatóján - némiképp ráerősítve a fentiekre - közölte: az ügyészség nem hajlandó elárulni, hogy milyen magyarországi ügyekben tett megállapításokat az Európai Csalás Elleni Hivatal - infromált az MTI. Hadházy - mint elmondta - közérdekű adatigényléssel fordult az ügyészséghez OLAF-ügyben, a törvényi határidőn túl megküldött válaszból azonban nem derül ki, hogy pontosan milyen esetekben tett ajánlásokat a hivatal, mert a levélben nem szerepelnek az uniós projektazonosítók, csak az OLAF-jelentések száma - közölte. Ezek alapján viszont nem lehet megállapítani, hogy a csalás elleni hivatal milyen ügyekben készített jelentéseket.

A politikus beszélt az utóbbi napok "slágertémájáról is": Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes svédországi vadászatáról. Hadházy Ákos emlékeztetett:  korábban feltárt egy ügyet, amelynek során a Száz Magyar Falu Kft. mintegy harmincmillió forintot kapott azért, hogy írjon meg egy kísérleti tananyagot a nyúltenyésztésről. A cég akkor néhány nap alatt lebukott, mert kiderült, hogy egy már létező amerikai tananyagot fordítottak le. Ehhez a céghez köthető az a Farkas József, aki a sajtóhírek szerint kifizette Semjén Zsolt svédországi vadászatát - viágított rá az összefüggésekre Hadházy.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!