Előző
Következő
új cikk

Külföld

A CEU Bécsben nyitna új kampuszt

nepszava.hu|2018. márc 12. 15:32
[A+ A-]

A CEU budapesti épülete. Fotó: Népszava

A Közép-európai Egyetem (CEU) és Bécs városvezetése hétfőn jelentette be: olyan egyetértési megállapodásról tárgyalnak, amely lehetővé teszi, hogy a CEU kampuszt hozzon létre Bécsben, a Budapesten és a Bard College-on, New York államban működő oktatási helyszínei mellett.

Mint a CEU budapesti otthonához legközelebb fekvő jelentős német nyelvű egyetemi város, Bécs ideális körülményeket jelent egy új oktatási helyszín létesítésére, írják közös közleményükben. A megállapodás értelmében az Otto Wagner területet vizsgálják, mint lehetséges helyszínt, amiről a CEU és Bécs 99 éves szerződést köthet majd, amely a város melletti hosszútávú elköteleződést jelent.

“Bécs egyetemek, vállalatok és nemzetközi szervezetek globális központja. A városban létesített kampusz izgalmas lehetőségeket kínál oktatóinknak és diákjainknak” - mondta Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora. “Mindamellett, hogy dolgozunk a bécsi kampusz előkészítésén, Budapest marad az otthonunk”, folytatta, hozzátéve, elkötelezettek a budapesti helyzet rendezése mellett, és bíznak benne, a magyar kormány minél hamarabb aláírja és ratifikálja megállapodását New York állammal.

“Bécs, mint egyetemi város számára az együttműködés a CEU-val az évszázad lehetősége”, mondta Michael Häupl, Bécs polgármestere. Hozzátette, “a CEU a közép- és kelet-európai EU tagállamok öntudatra ébredésének szimbóluma”.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!