Előző
Következő
új cikk

Választás 2018

Hogy jól fogjon majd a toll - Mindenki kap "rezsiüzenetet" a választás előtt

nepszava.hu|2018. márc 13. 13:25
[A+ A-]

Forrás: OV/Facebook

Szó ami szó, egyszer már bejött. Így most újra előszedték csinos kis pomponnak a migránsozásra. 

Tájékoztatjuk, hogy Magyarország kormánya téli rezsicsökkentésről döntött” – ezzel a mondattal kezdődik majd a távhőszolgáltatók levele, amelyet hamarosan, de legkésőbb 15 napon belül kiküldenek minden érintett fogyasztónak. A minap beharangozott 12 ezer forintos, választási kampányra időzített rezsicsökkentés távhő-paragrafusai a Magyar Közlönyben jelentek meg. A tájékoztatás tartalmát és formáját az ismert módon a kormány írta elő a szolgáltatóknak.

Az Orbán Viktor parlamenti dolgozószobájában felvetett képsorok a Facebook-on tudatták a minap: a „rendkívüli hidegek” miatt 12 ezer forintos rezsijóváírást kapnak a családok.

A távhőszámla csökkenése az áprilisi számlákon jelenik majd meg. Ha a fogyasztás kevesebb, a májusi vagy a júniusi számláin kapja meg az összeget. A távhőszolgáltatót így is ki kell fizetni, közpénzből: a rendelet szerint a fejlesztési tárca feladata, hogy e célra pénzt különítsenek el, teszi hozzá a hvg.hu.

Mint ismert, a kormány rezsicsökkentését ellenzéki kritikák érték a múlt héten. Kiszámolták, a gáz világpiaci árának bezuhanása miatt átlagosan 70 ezer forinttal járt rosszabbul a fogyasztó, így a választási ajándékkal együtt is mínusz 58 ezer forint kár érte a háztartásokat a kormány rezsicsökkentésével. Holoda Attila egykori államtitkár szerint még ennél is több: a kampányfogás ellenére 83 ezer forint mínuszban vannak a magyar családok.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!