Előző
Következő
új cikk

Az I. világháború

Angol csapatok akciója Jeruzsálemnél

Népszava-összeállítás|2018. márc 14. 07:58
[A+ A-]

Török és angol jelentések a helyszínről

(Török jelentés) A palesztinai arcvonalon ma, a gyönge tüzérségi tüzelést nem számítva, nyugalom volt. A 9-én hajnalhasadáskor megkezdett ellenséges támadás csaknem szünet nélkül folytatódott 10-ének késő éjszakai órájáig és hősies csapataink tökéletesen visszaverték. Az ellenség nem érte el azt a célját, hogy Jeruzsálemből Nabluszba vivő úton áttörjön.

Erzerum előtt komoly ellentállást tanúsítanak az örmények csapatainkkal szemben. Miután tegnapi támadásunkkal előrejutottunk egy megerősített állás drótakadály-rendszeréig, éjszaka megismételt nagyszerű támadásban áthatoltunk az akadályokon és visszavetettük az ellenséges bandákat. Csapataink bevonultak Erzerumba és most igyekeznek az örmények által okozott tüzeket eloltani.

(Angol jelentés) A 10-ikére virradó éjszakán a következő napon folytattuk előrenyomulásunkat a Jeruzsálemtől Nabluszba vivő út mindkét oldalán. Az ellenségnek jelentékeny veszteséget okoztunk és több géppuskát elszedtünk tőle. A kedvezőtlen időjárás megakadályozta a röpülök tevékenységét.

Népszava 1918. március 14.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!