Előző
Következő
új cikk

Belföld

Márki-Zay kirúgta, a Fidesz hivatalvezetőt csinált belőle

nepszava.hu|2018. márc 14. 16:31
[A+ A-]

Fotó: Molnár Ádám

Korábban bevédte Lázár Jánost és annak Audi S8-asát Hódmezővásárhely aljegyzője - és amikor Márki-Zay Péter, az új polgármester menesztette Végh Ibolyát, a kormány rögvest segítő kezet nyújtott az asszonynak.

Nem sokáig kellett állás nélkül szomorkodnia Végh Ibolyának, akik a sajtóban nehezményezte, hogy Márki-Zay Péter menesztette Hódmezővásárhely aljegyzői posztjáról, ugyanis épp most nevezték ki a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal vezetőjévé Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár. Az indoklás velős: "Végh Ibolya közigazgatásban szerzett több évtizedes szakmai és vezetői tapasztalata garanciát jelent a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal hatékony és eredményes működésére."

Az aljegyző távozásáról - ami után Végh a sajtóban támadt neki az új polgármesternek - Márki-Zay így nyilatkozott: "bár aljegyző asszony rövid egyhetes együttműködésünk alatt több súlyos szakmai és etikai hibát vétett, munkaszerződését barátságosan, számára kedvező feltételekkel, közös megegyezéssel szüntettük meg". Mint írta, korábban már Hegedűs Zoltán alpolgármester is ki akarta rúgni Véghet.

Végh Ibolya korábban akkor is szerepelt a hírekben, amikor 2011-ben kiderült: Audi S8-assal jár Lázár János, aki akkor egyszerre volt hódmezővásárhelyi polgármester és a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. A kocsit felesben fizette a Fidesz-frakció és a városi önkormányzat. Akkor Végh aljegyzőként bevédte a fideszes potentátot.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!