Előző
Következő
új cikk

Belföld

Bűnsegéd lehet Magyarország tiszteletbeli konzulja

nepszava.hu|2018. márc 14. 16:51
[A+ A-]

Nyizsnyij Novgorod-i látkép. Fotó: Mladen ANTONOV / AFP

Bűnsegéd lehet egy súlyos politikai bűncselekmény-sorozatban Magyarország Nyizsnyij Novgorod-i tiszteletbeli konzulja, hívja fel a figyelmet az LMP. A párt felszólítja Szijjártó Pétert, hogy azonnal tisztázza a helyzetet, egyben azt kéri, hogy az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága következő ülésén vegye napirendre a súlyos ügyet.

Az orosz hatóságok letartóztatták a Nyizsnyij Novgorod-i Terület parlamenti alelnökét egy 1 millió dolláros vesztegetési ügy miatt, olvasható a közleményben. A politikus érintett lehet lehallgatási és megfigyelési bűncselekményekben is. A párt szerint a magyar tiszteletbeli konzul, Elada Nagornaya is bűnsegéd lehet az ügyben, aki a letartóztatott politikus, Oleg Sorokin felesége.

Az LMP álláspontja szerint nem ártana tisztáznia a magyar külügyminiszternek és a paksi beruházásért felelős tárca nélküli miniszternek, hogy a tiszteletbeli konzulnak, mint a letartóztatott politikus feleségének és potenciális tettestársának van-e köze ahhoz, hogy a Nyizsnyij Novgorod-i Atomenergetikai Tervező Irodába jutnak el magyar adófizetői pénzek a paksi hitel lehívásával.

Arra szólítják fel a külügyminisztériumot, hogy tisztázza: van-e magyar adófizetői pénz Oleg Sorokin vesztegetéseiben, mi köze a letartóztatott politikusnak a paksi beruházáshoz és milyen alapon döntöttek Elada Nagornaya tiszteletbeli konzuli kinevezéséről.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!