Előző
Következő
új cikk

Belföld

Újabb Kósa - Kiderült, ragaszkodott a sokmilliós "ajándékhoz"

nepszava.hu|2018. márc 16. 09:50
[A+ A-]

Népszava fotó/Tóth Gergő

A tárca nélküli miniszter, ősfideszes Kósa Lajos március 14-én lett ötvennégy éves. Vélhetőleg nem volt felhőtlen a buli, az ünneplést megelőző napon robbant ki ugyanis az 1300 milliárd forintnyi összegről szóló, egy csengeri, háztartásbeli asszony örökségének kezeléséről kötött különös szerződése. Kósa és pártja azóta magyarázkodik, a Fidesz-hívők szerint tökéletes sikerrel, de abban a körben vélhetőleg elég lenne akár annyit mondani, hogy csak vagy mert

Az említett körön kívül azonban egyre növekvő felháborodás kíséri a kínos hétfágyoltáncot, ahogy egyre-másra hullanak le a leplek a bizarr történetről.

Kósa Lajos ragaszkodott hozzá: készüljön egy olyan közokirat, hogy édesanyjának 800 millió forintnak megfelelő eurót ajándékoz egy csengeri asszony – erről beszélt a Magyar Nemzetnek az ajándékozó közeli hozzátartozója, aki ismeri az ügy részleteit.

PÁPAI GÁBOR RAJZA 

Ez azért is figyelemre méltó - jegyzi meg a lap-, mert a fideszes politikus többször is azt állította: önzetlenségből, a közjó érdekében segített az állítólag mesés vagyont öröklő nőnek, hogy a pénz megfelelő helyre kerüljön, és ebben semmiféle személyes haszonszerzés nem motiválta. A rokon szerint ugyanakkor Kósa Lajos kifejezetten kérte, hogy ne hozzá, hanem édesanyja számlájára érkezzen 2,6 millió euró. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!