Előző
Következő
új cikk

Belföld

7-en a 7-ről: Ön miért venne elégtételt?

Népszava|2018. márc 17. 05:07
[A+ A-]

Fotó: Tóth Gergő

Arató András

Klubrádió

A magánnyugdíjakért, a takarékszövetkezetekért, a dohányboltokért, a közvilágításért, a stadionokért, Paksért, a szellemi környezetszennyezésért, a piros pöttyös bébipopóktól a rovarevő homo sorosicusig, az elrabolt köztársaságért és alkotmányért. De nem az elégtétel a jó kifejezés, hanem a helyreállítás.

Avar János

újságíró

Nincs már miért. Megkaptam. Amit eddig állítottam, azt Orbán a vád tanújaként erősítette meg szónoklatában: a diktátorokhoz hasonlóan, minden ellenzéki jelöltet az ellenség ügynökének tekint, s aszerint fog vele elbánni. Tőle tehát a legrosszabbra lehet számítani, ha mégis nyerne. De persze akkor is, ha vesztene.

Bolgár György

rádiós újságíró

Drágát vennék. Hogy sokba kerüljön nekik. Nekünk sajnos már sokba került, amit itt műveltek, úgyhogy most már ideje lenne, hogy ők fizessenek. De ne uniós pénzből!

Farkasházy Tivadar

Hócipő

A még mindig mellébeszélő négy nagyobb ellenzéki párton, akik még mindig egymás ellen dolgoznak, néhány ködös, többféleképpen értelmezhető mondaton kívül szemlátomást beletörődtek a semmi sem érő helyezésekbe, néhány parlamenti székbe, ami a Príma Primissima, az Oscar meg az olimpia esetében nagyon értékes, de választáskor annyit ér, mint a római arénában a második helyezett gladiátoré. Orbán viszont rajtunk vesz elégtételt, mindenkin, aki nem szolgálja tovább. Nem kicsit, nagyon!

Horváth István

hírlapíró

Hallom, azt mondta a rablóbanda vezére, hogy "elégtételt veszünk"? Nem értem. Ezek soha a büdös életükben semmit sem vettek, csak fosztogattak.

Horváth Zoltán

újságíró

Én már egyszer érettségiztem, úgy hogy annak idején vettem elég tételt. Az éppen elegendő volt.

Veress Jenő

a Népszava főmunkatársa

Orbánért. Általánosságban: mert módszeresen széttiporja az emberek lelkét. Konkrétan: mert annyira leépült már, hogy a nemzeti ünnepen papírból olvasva, iskolás hangon deklamálta a Himnusz első versszakát. Hátborzongató volt.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!