Előző
Következő
új cikk

Belföld

Egyelőre marad a tél és a mínuszok

nepszava.hu|2018. márc 19. 16:29
[A+ A-]

Népszava fotó

Kedden  hóesés a Tiszántúlon és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében valószínű, de egyre kisebb területen. A Dunántúl északi felén és a főváros térségében erős széllökésekre, helyenként kisebb hófúvásra is készülni kell. Hajnalban -1, -6, napközben  -1 és +4 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten lesz a hidegebb.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, késő estétől csökken jelentősebben a felhőzet. Elsősorban délen és keleten várható havazás, néhol havas eső. Az északi, északkeleti szél több helyen erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -9 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között várható.

Csütörtökön az előrejelzés szerint végre kisüt a nap, de délután gyakran befelhősödik az ég. Az északi, északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között, a szélvédett, vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon -10 fok körül is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Pénteken napközben a több-kevesebb napsütés mellett átmenetileg több lesz a felhő, délkeleten néhol szállingózhat a hó. Az északi, északkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között, a szélvédett, vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon -10 fok körül valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Szombaton felhős idő várható, csapadékra nem kell számítani. A délkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között, a szélvédett, vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon néhol kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

vasárnap eleinte változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd délutántól nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Estefelé a Dunántúlon már eshet az eső. A déli, délkeleti szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. ( forrás: met.hu)

Lájkoljon minket a Facebook-on is!