Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kormányablak nyílt a nyíregyházi vasútállomáson

nepszava.hu|2018. márc 19. 17:40
[A+ A-]

Kormányablakot avattak hétfőn a nyíregyházi vasútállomáson, az ügyfelek keddtől vehetik igénybe a nyírségi megyeszékhely harmadik kormányablakának szolgáltatásait - újságolja az MTI.

Az ünnepségen Román István megyei kormánymegbízott azt mondta, a MÁV-állomás emeletén lévő kormányablakot a MÁV alakította ki és bocsátotta a megyei kormányhivatal rendelkezésére. A berendezést, a felszerelést, a szakmai hátteret és a munkaerőt a Nyíregyházi Járási Hivatal biztosítja. A hivatali helyiségben vasúti utastájékoztató rendszert is kialakítottak - tette hozzá. A vonaton oda érkezők és az onnan indulók utazásuk előtt és után több mint 1500 ügykörben vehetik igénybe a kormányhivatali ügyintézők segítségét - hangsúlyozta. 

Az új kormányablak célja a másik két nyíregyházi helyszín tehermentesítése, az ügyfelek jobb eloszlásával az ügyintézés gyorsul, így kevesebb időt kell várakozással tölteni - mondta a kormánymegbízott, hozzátéve, a környéken lakó időseknek és a gyermekes családoknak nem szükséges a városközpontba menniük ügyeiket intézni.

Pál László, a MÁV stratégiai igazgatóhelyettese emlékeztetett arra, 2012-ben indult el az a kezdeményezés, amelynek keretében a megyeszékhelyi vasútállomásokon, illetve a kiemelt vasúti csomópontokban kormányablakokat létesítenek. Nyíregyháza Kelet-Magyarország egyik legnagyobb vasúti csomópontja, ahol napi ötezer utas fordul meg - mondta. Tájékoztatása szerint hamarosan Cegléd, Miskolc, Győr és Békéscsaba vasútállomásán létesül a nyíregyházihoz hasonló kormányablak.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!