Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kemény mínuszok hajnalban, óvatos pluszok napközben

nepszava.hu|2018. márc 20. 18:42
[A+ A-]

Fotó: Molnár Ádám

Szerdán a déli területeken vastagabb, északon szakadozottabb felhőzetre számíthatunk, késő délutántól pedig a legtöbb helyen egyre kevesebb lesz a felhő, csupán a Duna mentén maradhat felhős az ég. Számottevő csapadék nem valószínű, a déli határ mentén fordulhat elő hószállingózás, gyenge havas eső. Szerdán az északi szél a Dunántúl nyugati felén és a Tiszántúlon többször megerősödik. Helyenként - főként északkeleten - hófúvás is kialakulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -7 fok között alakul, de a szélvédett, gyengén felhős, vastagabb hóval borított körzetekben erősebben lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 1 és 6 fok között alakul.Csütörtökön az előrejelzés szerint végre kisüt a nap, de délután gyakran befelhősödik az ég. Az északi, északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között, a szélvédett, vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon -10 fok körül is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Pénteken napközben a több-kevesebb napsütés mellett átmenetileg több lesz a felhő, délkeleten néhol szállingózhat a hó. Az északi, északkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között, a szélvédett, vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon -10 fok körül valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Szombaton felhős idő várható, csapadékra nem kell számítani. A délkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között, a szélvédett, vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon néhol kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

vasárnap eleinte változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd délutántól nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Estefelé a Dunántúlon már eshet az eső. A déli, délkeleti szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. ( forrás: met.hu)

Lájkoljon minket a Facebook-on is!