Előző
Következő
új cikk

Belföld

Elégtétel? - Tizenéves tüntetők ellen indított eljárást a rendőrség

nepszava.hu|2018. márc 21. 17:23
[A+ A-]

A diákok egy jobb oktatási rendszerért tüntettek. Fotó: Tóth Gergő

Orbán Viktor március 15-i beszéde óta találgatják, vajon kin és min akar majd elégtételt venni Magyarország fenyegetőző miniszterelnöke. Na de addig is. Nehogy már kiabáló kis suhancok azt higgyék, csak úgy masírozgathatnak az utcákon, demokráciát játszva. 

Több, a február 23-ai diáktüntetésen részt vevő tizenéves kapott értesítést az V. kerületi Rendőrkapitányságtól, szabálysértési ügyben szeretnék meghallgatni őket - tudta meg a 444.hu. Birtokukba jutott egy irat, melyet egy 16 éves diák kapott, akit több társával együtt igazoltattak rendőrök a demonstrációt követően. Mint írják, a tinédzser édesanyja szerint lánya és barátai a rendezvényt követően az úttesten vonultak, amikor a rendőrség körülvette őket. A 16 év körüli diákoknál elmondásuk szerint nem volt sem alkohol, sem kábítószer.

A fiatalok közül többen is kaptak ugyanolyan értesítést, áprilisban szeretnék meghallgatni őket, mindannyiukat szabálysértési ügyben. A szülők közül többen úgy döntöttek, közösen a Társaság a Szabadságjogokért civil jogvédő szervezethez fordulnak segítségért. Kereste az V. kerületi Rendőrkapitányságot a 444.hu, akik - mint olvasható a portálon - azt ígérték, a BRFK sajtóosztálya válaszol majd kérdéseikre.

A februárihoz nagyon hasonló jelenet játszódott le a március 15-i tüntetés után induló spontán vonulás résztvevőivel is - erről videofelvétel is készült.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!